Social Image Fallback

Van Hollandse baksteen naar vrijetijd aan het water

Dorado Beach staat voor natuur, rust en een mooie, Hollandse vakantiebeleving aan de waterkant. We zijn dan ook een echt Hollands bedrijf. Met wortels in de Hollandse baksteenindustrie.

Een nieuwe horizon
De familie Den Daas hield zich al drie generaties lang bezig met het produceren van baksteen uit klei en doet dat nog steeds onder de naam Daas Baksteen. Maar Jan Willem den Daas, één van de telgen van de familie, kon het ondernemen niet laten en specialiseerde zich, nadat de steenfabrieken waren verkocht, in de vrijetijdssector.

Exotische naam
Halverwege de jaren '70 opende Dorado Beach de poorten van een groen, royaal stacaravanpark aan de IJssel. De naam is een tikje exotisch, maar grijpt terug naar de historie van het familiebedrijf: het moest een naam zijn waarin de D en de B van Daas Baksteen voorkwamen. Dat zat nou eenmaal in de genen van de familie en het bedrijf.

Familiegevoel
Dorado Beach werd aldus het eerste jachthaven- en vakantiepark van de Thuishaven Groep. In de loop van de jaren zijn Jachthaven Bruinisse, Marina Muiderzand in Almere en Jachthaven Naarden daaraan toegevoegd. In 2008 is oprichter Jan Willem den Daas overleden; sindsdien wordt Den Daas Recreatie voortgezet door zijn vier kinderen, met Nanke den Daas als directeur. Het warme familiegevoel is nog steeds ruim aanwezig in de Thuishavens van Den Daas. Service en aandacht zijn geen brochureteksten, maar ingebakken in de genen van het bedrijf.

Duurzaam en comfortabel
De vrijetijdsmarkt is net als alle andere markten voortdurend in beweging. Vertrokken we decennialang het liefst met z'n allen per vliegtuig naar verre stranden: inmiddels is de rustige, Nederlandse vakantie weer hélemaal terug van weggeweest. De overnachtingsmogelijkheden van Dorado Beach zijn inmiddels uitgebreid met nieuwe, fraaie lig- en staplaatsen, trekkershutten, exotisch paalhutten, comfortabele chalets. In de toekomst. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en voor de toekomst zijn er mooie plannen. Maar wat in elk geval blijft - te allen tijde - is de schoonheid van het park. Een prachtplek. Ver van alles. Een pure, heerlijke beleving. En toch heel dichtbij huis. Geen (duur) vliegticket nodig.

Delen